Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 2 Ağustos Cuma günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Şenol Demirtaş eşlik edecek. Programda Peynirli Akdeniz Köftesi, Püre, Kinoa Salatası, Cacık Çorbası, Gerebiç Kurabiyesi yapılacak.
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Peynirli Akdeniz Köftesi:
150 gram abaza peyniri
300 gram kıyma
150 gram galeta unu
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Maydanoz
Sarımsak
25 gram taze kekik
4 adet domates
4 adet sivri biber
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve yenibahar
Püre:
400 gram patates
100 gram kurutulmuş domates
200 gram krema
200 gram tereyağı
Kinoa Salatası:
1 su bardağı kinoa
1 demet semizotu
2 adet domates
1 demet taze soğan
100 gram soya filizi
150 gram havuç
150 gram kabak
150 gram salatalık
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 adet portakal
1 adet limon
150 gram zeytinyağı
Tuz ve tane karabiber
Cacık Çorbası:
1 kilo kalın bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
500 gram süzme yoğurt
500 gram yoğurt
5 adet salatalık
1 diş sarımsak
Taze nane ve taze fesleğen
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
1 litre su
Zeytinyağı
Gerebiç Kurabiyesi
2 su bardağı kepekli un
1 su bardağı un
½ su baradağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için:
½ su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Pudra şekeri