Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 6 Ağustos Salı günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Yıldıray Koray Tekin eşlik edecek. Programda Acılı Güveç, Kırlı Patlıcan Kızartması, Sulu Köfte Çorbası ve İncir Tatlısı yapılacak.
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Acılı Güveç:
1 kilo kuşbaşı koyun eti
5 adet kuru soğan
8 adet domates
8 adet acı sivri biber
1 demet maydanoz
Tuz ve kırmızı toz biber
Su
Kırlı Patlıcan Kızartma:
1 kilo patlıcan
½ kilo yeşil sivri biber
1 kilo domates
4 adet kuru soğan
25 baş sarımsak
Toz kırmızı biber, tuz
Zeytinyağı
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
Sulu Köfte Çorbası:
2 adet havuç
1 adet patates
½ soğan
7 su bardağı et ya da tavuk suyu
Yarım su bardağı nohut
Köftesi:
250 gram az yağlı dana kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 adet yumurta
½ soğan
Karabiber, pul biber, nane ve tuz
Terbiyesi için:
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Nane, pul biber ve tuz
İncir Tatlısı:
1 kilogram kuru incir
400 gram toz şeker
500 ml. Süt
2 su bardağı su
Süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi