X
X

Lezzetli Mutfaklar'da 5 Ağustos Pazartesi yemekleri

02.08.2013 Cuma 18:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Günün yemekleri Gül ve Portakallı Şerbet, Domates Sorbesi, Kavurmalı Pide, Bal Kaymak ve Ihlamur Yaprağı Dolması

Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 5 Ağustos Pazartesi günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Tarkan Özdemir eşlik edecek. Programda Gül ve Portakallı Şerbet, Domates Sorbesi, Kavurmalı Pide, Bal Kaymak ve Ihlamur Yaprağı Dolması yapılacak.
 
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Gül ve Portakallı Şerbet
12 gram gül kurusu
10 gram portakal kabuğu
1 gram kakule1 gram kabuk tarçın
60 gram kesme şeker
45 gram kızılcık şekeri
1 litre su
Yeni nesil hurma
170 gram hurma ezmesi
65 gram tereyağı
170 gram şeker
150 gram un
8 gram zencefil
2 adet yumurta
8 gram kabartma tozu
Badem
Likit zeytin
100 gram yeşil zeytin suyu
500 gram su
5 gram klor
 
Domates Sorbesi
Beyaz peynir kremi için:
500 gram beyaz peynir
100 gram krema
150 gram krem peynir
Domates Sorbesi:
250 gram cherry domates
500 gram iri domates
20 gram sarımsak
10 gram şeker
10 gram fesleğen
50 ml. Zeytinyağı
Tuz, karabiber
 
Kavurmalı Pide
200 gram pirinç pilavı
100 gram kavurma
 
Bal Kaymak
Bal:
130 gram bal
270 gram şeker
2 kaşık su
1 çay kaşığı karbonat
Kaymak:
100 gram kaymak
100 gram krema
 
Ihlamur Yaprağı Dolması
20 adet taze ıhlamur yaprağı
İçi için:
1 su bardağı kalın bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
İsteğe göre nar ekşisi, sarımsak, baharat