X
X

Gaziantep'ten Sevinç Hanım 16.05.2014

16.05.2014 Cuma 12:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mutfağım, 16 Mayıs Cuma günü Gaziantep'ten Sevinç Hanım'ın konuğu oldu!..

107.jpg

107.jpg

MUTFAĞIM 16 MAYIS CUMA GAZİANTEP'TE SEVİNÇ BAYRAM’IN KONUĞU OLUYOR. SEVİNÇ HANIM VE NURSEL'İN BUGÜNKÜ MENÜSÜNDE; KİLİS KEBABI, ANTEP FISTIKLI TATLI, YOĞURTLU PATATES, İÇLİ KÖFTE VE SÜZEK YAPMASI BULUNUYOR.
106.jpg

106.jpg

ALACA SOYULUP KESİLEN PATLICANLARIN ARASINA YOĞRULAN KÖFTELER YERLEŞTİRİLİYOR. ÜZERİNE DOMATES VE BİBER DİLİMLERİ KONULUP FIRINLANIYOR; KİLİS KEBABI
105.jpg

105.jpg

HAŞLANAN PİRİNÇ VE PATATES, BULGUR VE İRMİKLE HARMANLANIYOR, İÇLERİ KIYMALI HARÇLA DOLDURULUP KAPATILARAK KIZARTILIYOR; İÇLİ KÖFTE. İÇLİ KÖFTENİN DIŞ HARCINDAN ARTAN MALZEMELER YUVARLANIYOR, BUHARDA HAŞLANIYOR; SÜZEK YAPMASI
104.jpg

104.jpg

YUMURTA SARISI, ANTEP FISTIĞI, UN VE KABARTMA TOZUYLA ÇIRPILIYOR; KÖPÜK HALİNDEKİ YUMURTA AKIYLA BULUŞTURULUP FIRINLANIYOR. ŞERBETLE TATLANDIRILAN, KAYMAKLA SÜSLENEN; FISTIKLI TATLI
103.jpg

103.jpg

HAŞLANAN ET VE PATATESE ÇIRPILAN YUMURTA, YOĞURT EKLENİYOR,, HASPİR VE KARABİBERLİ YAĞ KIZDIRILIP ÜZERİNE GEZDİRİLİYOR; YOĞURTLU PATATES
102.jpg

102.jpg

SEVİNÇ HANIM VE NURSEL'İN BUGÜNKÜ MENÜSÜNDE; KİLİS KEBABI, ANTEP FISTIKLI TATLI, YOĞURTLU PATATES, İÇLİ KÖFTE VE SÜZEK YAPMASI BULUNUYOR.
101.jpg

101.jpg

MUTFAĞIM HAFTA İÇİ HER GÜN 11:00'DA KANAL D'DE!