X
X

Kütahya'dan Ayten Hanım 01.05.2014

02.05.2014 Cuma 14:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mutfağım, 2 Mayıs Cuma günü Kütahya'dan Ayten Hanım'ın konuğu oldu!..

105.jpg

105.jpg

MUTFAĞIM 02 MAYIS CUMA GÜNÜ KÜTAHYA'DA AYTEN KURUN'UN KONUĞU OLUYOR. AYTEN HANIM VE NURSEL'İN BUGÜNKÜ MENÜSÜNDE; KÜP ETİ, CİMCİK, KAYMAKLI GÜLLAÇ VE GÖKÇÜMEN HAMURSUZU BULUNUYOR.
104.jpg

104.jpg

Şekerli sütle ıslatılan güllaç yaprakları katlanıyor, kaymak ve ceviz içi eklenip rulo şeklinde sarılıyor. fıstık ve nar taneleriyle süslenen; Kaymaklı Güllaç
102.jpg

102.jpg

Açılan hamurların üzerlerine tereyağlı haşhaş sürülüp, üst üste konuluyor, katlanıp kenarlarından kapatılıyor. fırında nar gibi kızarıyor. Gökçümen Hamursuzu
101.jpg

101.jpg

Kuşbaşı et, sebzelerle bakır küpe konuluyor. hamurla kapağı kapatılıp pişmeye bırakılıyor. Etle bakırın leziz buluşması; Küp Et.