106.jpg
MUTFAĞIM'DA 07 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ MERSİN'NİN GÜN YEMEKLERİ HAZIRLANDI. SEMA GÜRER İLE SİMİT KEBABI, MEYVELİ PASTACIKLAR, FIRINDA PAZI SARMASI VE SUSAMLI BÖREK YAPILDI.
105.jpg
Çilek, kivi ve havuç ile ayrı ayrı muhallebiler pişiriliyor. kalıpların yarısına kadar yerleştiriliyor üzeri hazırlanan krema ile kapatılıyor. Kalıplar buzdolabında bekletilip, sunum tabağına ters çevirilerek servis ediliyor. Günleriniz için renkli bir alternatif; Meyveli Pastacıklar.
104.jpg
Havuç, pirinç ve yeşillikli harç pazı yapraklarına döşeniyor üzerine rendelenmiş kaşar yayılıyor. Rulo şeklinde sarılan yapraklar fırına veriliyor. Dilimlenen sarmanın üzeri sarımsaklı közlenmiş kırmızı biberli sosla süslenip, haşlanmış brokoli ve havuç ile servis yapılıyor. Fırında Pazı Sarma
103.jpg
Açılan hamurun üzerine soğanlı ıspanaklı harç, doğranmış pastırma ve kaşar peynir rendesi ekleniyor. Hamurların kenarına çentik atılıyor, kenarlar ortada birleştirilerek hamurun üzeri kapatılıyor. Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilerek fırına veriliyor. Susamlı Börek
102.jpg
Bulgur ve kıymalı harç, kırmızı biber ve baharatlarla yoğuruluyor. Şekil verilip, tahta şişlere sıkarak geçiriliyor. fırına verilip Elma dilimi patates ile servis ediliyor. Simit Kebabı
101.jpg
MUTFAĞIM HAFTA İÇİ HER GÜN 11:00'DA KANAL D'DE