MALZEMELER
- 3 Porsiyon Somon Balığı
- Kıyılmış Dereotu
- 2 Diş Sarımsak
- Limon Suyu
- Tane Karabiber
- 5 Patates
- Rendelenmiş Kaşar
- Toz Kırmızı Biber
- Kıyılmış Maydanoz
- Tuz
YAPILIŞI
Patatesler kabuklarıyla birlikte yarım bardak suda 8 dk. haşlanır. Haşlanan patateslerin kabak oyucu ile içleri oyulur.Çıkarılan patates içleri çatalla ezilir. Tatlı toz biber, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilir. Hazırlanan bu karışımla patatesler doldurulur ve fırın kabına dizilir. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürülen patateslere tuz ve karabiber ilave edilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Zeytinyağı ve dereotu konmuş kaba, yarım limon suyu, sarımsak, pul biber ve tane karabiber konarak bir sos hazırlanır.Balıkların her iki tarafı hazırlanmış bu sosa bulanır. Kızdırılmış tavada pişirilir.