MALZEMELER
- 450 gr. (3 S.B.) Üzüm Çekirdekli Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Karbonat
- Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
- 150 ml. Ayçiçek Yağı
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Yumurta
- 250 ml. Süt
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
- 1 Elma
- Yarım Su Bardağı Kuru Kayısı
- 1 Yemek Kaşığı Tarçın
- 1 Paket Vanilya
YAPILIŞI
3 Su bardağı una, bir paket kabartma tozu ve karbonat, eklenir. Bir bardağın içine bir yemek kaşığı limon suyu sıkılır, üzerine süt ilave edilir. Süt, kesilmesi için beklemeye bırakılır. Un karışımına, vanilya, tuz, tarçın ve bir su bardağı toz şeker ilave edilir. Bu malzemeler kendi içinde karıştırılır. Bu karışıma 4 yumurta kırılır, bir su bardağı süt, 150 ml yağ, doğranmış elma ve kayısı ilave edilerek karıştırılır. Rendelenmiş ve suyu alınmış havuçlar, diğer malzemelere ilave edilir ve karıştırılır. 150 derecede 60 dk. pişirilmeye bırakılır.
Havuçlu Kek (Üzeri için)
Bir miktar lor peyniri ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştırılır. Toz şeker ve tarcın ilave edilmiş cevizler kavrulur. Pişirilen kekin üzeri lor peynirli karışım ve kavrulmuş cevizlerle kaplanır. Şeker hamuru ile süslenir ve servis yapılır.