X
X

Nazik Veli

10.05.2010 Pazartesi 14:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mutfakta şölen yaşanıyor...

Emel Başdoğan'ın hazırlayıp sunduğu "Tam Tadında" programı bugün müthiş bir lezzet şöleniyle sevenleriyli buluştu. Başdoğan, Türk Mutfağı'nın sevilen yemekleirnden "Nazik Veli" tarifi verdi.

Nazik Veli için gereken malzemeler:

500 gr yağsız dana eti
4 adet bostan patlıcanı
1 soğan
2 çay bardağı domates püresi
2 yaprak defne
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz 
Tane Karabiber

Nazik Veli’nin yapılışı:

Dana kuşbaşını düdüklü tencerede bütün soğanlarla birlikte haşlayın. Defne, karabiber ve tuz ekleyin. Haşlanmış etleri dövün. Bir tavaya yağ soğan ve dövülmüş etleri tavada yüksek ateşte kavurun. Bir küçük karton domates püresi dökün. Sarımsak koyun ve kavurun. Et suyunu ekleyin.
Patlicanları közleyin.
Dürümleri bütün halinde ya da istediğiniz boyutta bir kap yardımıyla kesin. Başka bir tavaya kızartma yağı koyun.  Kızgın yağda, dürümleri ortası çukur olacak şekilde bir alet yardımıyla kızartın. Tabak biçimini almasını sağladığınız kızarmış dürümleri, kagıt havlunun üzerine alın.
Soğuyan dürüm tabaklara, közlediğiniz patlıcanı ve üzerine eti yerleştirin. Üzerine biraz maydanoz kesin.

Tarifi izlemek için tıklayın!