X
X

Korsan kek

26.05.2010 Çarşamba 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çok şık ve çok kolay!

MALZEMELER

- 450 gr. (3 S.B.) Üzüm Çekirdekli Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
-  1 Paket Karbonat
- Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
- 150 ml. Ayçiçek  Yağı
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Yumurta
- 250 ml. Süt
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
- 1 Elma
- Yarım Su Bardağı Kuru Kayısı
- 1 Yemek Kaşığı Tarçın
- 1 Paket Vanilya

Korsan Kek  (Şeker hamuru için)

- 70 ml. Su
- 15 gr. Toz Jelatin
- 80 gr. Glikoz
- 1 kg. Pudra Şekeri

YAPILIŞI

3 Su bardağı una, bir paket kabartma tozu ve karbonat,  eklenir. Bir bardağın içine bir yemek kaşığı limon suyu sıkılır, üzerine süt  ilave edilir. Süt, kesilmesi için beklemeye bırakılır. Un karışımına, vanilya, tuz, tarçın ve bir su bardağı toz şeker ilave edilir.  Bu malzemeler kendi içinde  karıştırılır. Bu karışıma 4 yumurta kırılır, bir su bardağı süt, 150 ml yağ, doğranmış elma ve kayısı  ilave edilerek karıştırılır. Rendelenmiş ve suyu alınmış havuçlar, diğer malzemelere ilave edilir ve karıştırılır. 150 derecede 60 dk. pişirilmeye bırakılır.

Şeker Hamuru

70 ml sıcak suya, toz jelatin, glikoz ve elenmiş pudra şekeri eklenir, karıştırılarak hamur elde edilir.