Tavuklu Hünkar Beğendi
MALZEMELER
Beğendi için;
6-8 adet közlenmiş bostan patlıcanı ya da 8-10 adet közlenmiş kemer patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Rende muskat
1,5 su bardağı süt
Tavuk için;
7-8 adet kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet iri yemeklik doğranmış büyük boy soğan
2-3 aet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1/2 bağ maydanoz
Tarifi videomuzda:
--------------
Yufkalı Pilav
MALZEMELER
2 adet yufka
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1/2 su bardağı iç badem
1 adet rendelenmiş havuç
10 adet mantar
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
3,5 su bardağı su
Tarifi videomuzda:
----------------
Bülbül Yuvası
MALZEMELER
6 adet baklavalık yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 su bardağı toz Antep fıstığı
100 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti için,
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
Tarifi videomuzda:
-----------
Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!