Haşlama
Malzemeler
İncikleri haşlamak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kuzu incik
6 su bardağı su
Tane karabiber
2 adet defne yaprağı
Haşlamak için;
2 adet kereviz sapı - iri doğranmış
3 adet patates - iri küp doğranmış
1 adet havuç - iri doğranmış
10-12 adet arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Meyanesi için;
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon suyu
---------------------
Maydanozlu Nohut Ezmesi
Malzemeler
200 gr nohut - haşlanmış
1 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
2 - 3 adet taze soğan
7 - 8 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber
1 tutam sarımsak
Sosu için;
2 yemek kaşığı tahin
1 adet limon suyu
4 - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 - 2 yemek kaşığı su
----------------------
Fıstıklı Tel Kadayıf
Malzemeler
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
Kadayıf için;
400 gr. tel kadayıf
250 - 300 gr. tereyağı
250 gr. toz antep fıstığı
-----------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 16 Mayıs Cumartesi Tarifleri
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 16 Mayıs Cumartesi yayınlanacak bölümünde "Yoğurtlu Buğday Çorbası, Patlıcanlı Kıymalı Börek ve Kıbrıs Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.