X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 18 Mayıs 2020 Pazartesi İftar Tarifleri

18.05.2020 Pazartesi 13:33 (Güncellendi: 27.03.2022 - 13:47)

18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 47. Bölümde usta şef Arda "Mercimekli Karnıyarık, Bulgur Pilavı ve Bal Helvası" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Mercimekli Karnıyarık

Malzemeler

6 adet kemer patlıcan

3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan - ince yemeklik doğranmış

1 - 2 diş sarımsak - ince doğranmış

300 gr. kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı yeşil mercimek - çiğden

Tuz

Karabiber

4 adet domates
 
Üzeri için;

Maydanoz

------------------------------

Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber 

Kuru nane 

----------------

Bal Helvası

Malzemeler

250 gram tereyağ

500 gram un

1,5 su bardağı pudra şekeri - 200 gram

1,5 su bardağı susam - 200 gram

1 su bardağı bal

3 su bardağı file badem - 200 gram

2 su bardağı fındık - 200 gram 

1 tepeleme çay kaşığı tarçın

---------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Mayıs Salı Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 19 Mayıs Salı yayınlanacak bölümünde "Kandil Simidi, Vişne Şerbeti ve Tatlı Pişi" tarifleri sizleri bekliyor.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI