Kandil Simidi
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
250 gr. tereyağı – erimiş
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
1 yemek yumurtanın beyazı
Susam
-------------------
Vişne Şerbeti
Malzemeler
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
7 - 8 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 parça taze zencefil
500 gram vişne
1 - 2 adet limon suyu
-----------------
Tatlı Pişi
Malzemeler
Hamuru için;
5 gram kuru maya - 1 çay kaşığı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
2,5 su bardağı un
Tuz
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 - 4 damla limon suyu
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
-------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 20 Mayıs Çarşamba Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 20 Mayıs Çarşamba yayınlanacak bölümünde "Kuru Bamya Çorbası, Tavuklu Tepsi Kebabı ve İstiridye Tatlısı " tarifleri sizleri bekliyor.