MALZEMELER ;
YARIM KİLO BAKLA
2 SU BARDAĞI AŞLIK
3-4 ADET SOGAN
2-3 ADET DOMATES
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEROTU
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KİLO KUZU ETİ
1 TATLI KAŞIĞI ÇEMEN
ERBAĞ YAPRAĞI
NANE , KARABİBER, TUZ,
SOSU İÇİN
2-3 ADET SOGAN
BİR KAŞIK TEREYAG2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YAPILIŞI ;
BİR KABA AŞLIK, RENDELENMİŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ DOMATES, BİBER SALÇASI, DOMATES SALÇASI, 2 KAŞIK KATI YAĞ, BİR ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ, ÇEMEN, BAKLA VE BAHARATLARI KOYDUKTAN SONRA BİR BUÇUK BARDAK SICAK SU EKLİYORUZ. YARIM DEMET MAYDONOZ VE YARIM DEMET DEREOTU İLAVE ETTİKTEN SONRA KARIŞTIRMAYA BAŞLIYORUZ. TENCEREMİZİN DİBİNE KUZU GERDANINI YAYDIKTAN SONRA ÜZERİNE YAPRAĞA SARDIĞIMIZ HARÇLARIMIZI DİZİYORUZ.
DİĞER TARAFTAN TAVAYA KOYDUĞUMUZ SOĞANLARIMIZI SIVIYAĞ VE KATI YAĞLA ÖLDÜRDÜKTEN SONRA SALÇAYI KATIYORUZ. PİŞEN SOĞAN VE SALÇA KARIŞIMINI YEMEĞİMİZİN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ. EN SON SU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.