CANLI YAYIN
MALZEMELER:
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
250 GR YAĞ
1 TUTAM TUZ
10 DAMLA LİMON
1 PAKET NİŞASTA
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE;
100 GR YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ERİTİP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
2 BARDAK ŞEKER
2 BARDAK SU
YAPILIŞI:
UN SU TUZ YUMURTA YAĞI KARIŞTIRIP HAMUR YAPIYORUZ. 30 TANE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER HALİNE GETİRİP 15 DK BEKLETİYORUZ. 15 TANESİNİ KÜÇÜK KÜÇÜK AÇIP ARALARINI NİŞASTALAYIP ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. CEVİZ DÖKÜP BARDAKLA KESEREK KAPATIYORUZ. ÜZERİNE YAĞ ERİTİP DÖKÜYORUZ ARDINDAN TEPSİYE DİZİP FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
ŞERBETİN YAPILIŞI:
SUDA ŞEKERİ ERİTİYORUZ KAYNAYINCA LİMON DÖKÜYORUZ. ILINDIKTAN SONRA TATLININ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.