Balıkesir'in yöresel tatlarından "Otlu Börek" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
MALZEMELER ;
2 KİLO UN
1 PAKET KURU MAYA
250GR LOR
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 DEMET DERE OTU
2 DEMET MAYDANOZ
2 DEMET TAZE SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 YUMURTA SARISI
1 BARDAK YOĞURT
3 BUÇUK BARDAK ILIK SU
1 KAŞIK ÇÖREK ORU
1 KAŞIK SUSAM
YAPILIŞI ;
UNUN ORTASINA SUDA ERİTİLEN MAYA ŞEKER VE TUZUERİTİP DÖKÜYORUZ. YUMUŞAK BİR HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞURUYORUZ. ÜZERİNİ ÖRTÜP 2 SAAT DİNLENMEYE ALIYORUZ. ARDINDAN İÇ HARCI İÇİN DERE OTU MAYDANOZ VE SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRAYIP KARABİBER VE TUZUNU İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE HAMURUMUZU YAYIYORUZ. İÇ HARCINI TÜM HAMURA YAYDIKTAN SONRA KÖŞELERİNDEN KATLAYIP ÜZERİNİ KAPATIYORUZ. ÜSTÜNE YOĞURT VE YUMURTA SARISINI SÜRÜP FIRINA VERİYORUZ.