CANLI YAYIN
Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
MALZEMELER:
YARIM KG KUŞBAŞI ET
1 SU BARDAĞI ISLANMIŞ NOHUT
1 KG SÜZME YOĞURT
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
KÖFTELER İÇİN:
4 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
400 GRAM ÇİĞKÖFTELİK YAĞSIZ KUZU ETİ
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
1 YUMURTA
1 SOĞAN
TUZ, KARABİBER
AKITMA İÇİN:
200 GRAM ORTA YAĞLI KUZU KIYMA
1 SOĞAN
50 GRAM MARGARİN
50 GRAM FISTIK İÇİ
50 GRAM CEVİZ İÇİ
TUZ, KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
SIVI YAĞ
KARABİBER
NANE
PÜF NOKTASI:
BULGURLU KIYMA HARCINI ÇATLATMAMAK