X
X

Lezzetli Mutfaklar'da 22 Temmuz Pazartesi yemekleri

22.07.2013 Pazartesi 12:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Günün yemekleri Mega Mantı, Cacık Sos Eşliğinde Pastırmalı Kadayıf Böreği, Nar Salatası Eşliğinde Kuzu Etli Güllaç Böreği, Elma Salatalı, Tavuklu ve Mantarlı Börek

Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 22 Temmuz Pazartesi günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Erol Sarıdoğan eşlik edecek.
 
Programda Mega Mantı, Cacık Sos Eşliğinde Pastırmalı Kadayıf Böreği, Nar Salatası Eşliğinde Kuzu Etli Güllaç Böreği, Elma Salatalı, Tavuklu ve Mantarlı Börek yapılacak.
 
İşte günün yemekleri için malzemeler!
 
Acılı Ezmeli Mantı Hamuru:
125 gram acılı ezme
250 gram un
2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
Tuz ve biber
 
Mantının Kebap Dolgusu:
200 gram kuzu kıyma
60 gram kuyruk yağı
Pulbiber, karabiber ve tuz
 
Mantının Acılı Ezmeli Domates Sosu:
½  soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
500 gram domates
100 gram acılı ezme
Taze fesleğen
Tuz ve karabiber
 
Mantının Yoğurt Sosu:
200 gram süzme yoğurt
200 gram yoğurt
100 ml. Krema
 
Cacık Sos Eşliğinde Pastırmalı Kadayıf Böreği:
200 gram taze kadayıf
½ çay bardağı erimiş tereyağı
100 gram pastırma
½ soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
50 gram rende kaşar peyniri
Tuz ve biber
 
Cacık Sos:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet salatalık
2 adet nane yaprağı
1 diş sarımsak

Tuz ve biber
 
Nar Salatası Eşliğinde Kuzu Etli Güllaç Böreği:
4 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı tavuk suyu
200 gram yağsız kuzu eti
½ soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz ve biber
Gül suyu
 
Nar Salatası:
½ nar
1 adet poratakal
1 dal taze kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve biber
 
Elma Salatalı, Tavuklu ve Mantarlı Börek:
4 yaprak baklava hamuru
½ çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet tavuk göğüs
½ soğan
2 diş sarımsak
15 adet kültür mantarı
4 adet ayı mantarı
6 adet sarıkız mantarı
Sarı ve kırmızı biber
Tuz ve karabiber
 
Elma Salatası:
1 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze fesleğen
Tuz ve biber
 
Haşhaşlı Tatlı:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
 
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 paket kakaolu bisküvi