Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 22 Temmuz Pazartesi günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Erol Sarıdoğan eşlik edecek.
Programda Mega Mantı, Cacık Sos Eşliğinde Pastırmalı Kadayıf Böreği, Nar Salatası Eşliğinde Kuzu Etli Güllaç Böreği, Elma Salatalı, Tavuklu ve Mantarlı Börek yapılacak.
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Acılı Ezmeli Mantı Hamuru:
125 gram acılı ezme
250 gram un
2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
Tuz ve biber
Mantının Kebap Dolgusu:
200 gram kuzu kıyma
60 gram kuyruk yağı
Pulbiber, karabiber ve tuz
Mantının Acılı Ezmeli Domates Sosu:
½ soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
500 gram domates
100 gram acılı ezme
Taze fesleğen
Tuz ve karabiber
Mantının Yoğurt Sosu:
200 gram süzme yoğurt
200 gram yoğurt
100 ml. Krema
Cacık Sos Eşliğinde Pastırmalı Kadayıf Böreği:
200 gram taze kadayıf
½ çay bardağı erimiş tereyağı
100 gram pastırma
½ soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
50 gram rende kaşar peyniri
Tuz ve biber
Cacık Sos:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet salatalık
2 adet nane yaprağı
1 diş sarımsak