Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 26 Temmuz Cuma günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Özgür Aktaş eşlik edecek.
Programda Halum, Alatlı Pilavı ve Keşkül-ü Fukara yapılacak.
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Halum:
500 gram dana bonfile
500 gram domates
250 gram patates
250 gram havuç
10 adet arpacık soğan
4 adet sarımsak
10 adet kiraz domates
1 yemek kaşığı tuzsuz badem
1 yemek kaşığı fındık
250 gram tereyağı
Taze kekik ve dereotu
1 litre su
Terbiyesi için:
250 gram süzme yoğurt
250 gram keçi peyniri
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
Limon
Tuz ve karabiber
Alatlı Pilavı:
1 adet orta boy tavuk
Yarım su bardağı nohut
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
25 gram tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve yenibahar
Keşkül-ü Fukara:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kavrulmuş badem tozu
2 yumurta sarısı
50 gram buğday nişastası
Hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı tuz