Çibörek
MALZEMELER
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç harcı için;
250 gr az yağlı kıyma
1 adet soğan - rende
Tuz - karabiber
4 - 5 yemek kaşığı su
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Lebeniye Çorbası
MALZEMELER
2,5 litre su
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz - karabiber
Kıymalı köfteler için;
100 gr dana kıyma
1 adet soğan - rende
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı - pişirmek için
Bulgurlu Köfteler için;
1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1/4 su bardağı su
Tuz - Karabiber
Kırmızı pul biber
Meyanesi için;
500 gr süzme yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için;
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Muhallebili Tel Kadayıf
MALZEMELER
Kadayıf için;
150 gr kavrulmuş tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
4 - 5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz - dövülmüş
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Muhallebi için;
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi izlemek için tıkla!
-------