X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 23 Mart Pazar İftar Tarifleri

23.03.2025 Pazar 14:43 (Güncellendi: 23.03.2025 - 14:43)

23 Mart 2025 Pazar günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 192. Bölümde usta şef Arda Türkmen "Çibörek, Lebeniye Çorbası ve Muhallebili Tel Kadayıf" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Çibörek

MALZEMELER

Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

İç harcı için;
250 gr az yağlı kıyma
1 adet soğan - rende
Tuz - karabiber
4 - 5 yemek kaşığı su

Kızartmak için;
Ayçiçek yağı

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Lebeniye Çorbası

MALZEMELER

2,5 litre su
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz - karabiber

Kıymalı köfteler için;
100 gr dana kıyma
1 adet soğan - rende
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı - pişirmek için

Bulgurlu Köfteler için;
1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1/4 su bardağı su
Tuz - Karabiber
Kırmızı pul biber

Meyanesi için;
500 gr süzme yoğurt
1 yumurtanın sarısı

Üzeri için;
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Muhallebili Tel Kadayıf

MALZEMELER

Kadayıf için;
150 gr kavrulmuş tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
4 - 5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz - dövülmüş
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Muhallebi için;
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

 

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI